Vraťte své suché pokožce vláhu a pružnost | Blog Mall.cz
Vraťte své suché pokožce vláhu a pružnost

Vraťte své suché pokožce vláhu a pružnost

Budete-li věnovat trochu času těmto jednoduchým tipům, pokožka získá zpět svoji přirozenou svěžest a krásu. Tyto praktické každodenní tipy vám pomohou osvojit si správné návyky a vrátit pokožce hydrataci s pružnost.

Ponořte se!

V chladnějších měsících touží zejména ženská pokožka po teple. V chladu má totiž o tři stupně nižší teplotu než ta mužská. Krevní oběh se zpomaluje, buňky trpí nedostatkem kyslíku, a pokožka ztrácí svoji vláčnost.

V tomto období není nic lákavějšího než horká koupel. Nechte se nadnášet, relaxujte a nabírejte energii. Zejména suchá pokožka ale bude ráda, pokud do vody přidáte také koupelový olej. Zatímco si budete vychutnávat koupel, pokožku pokryje tenká vrstva oleje.

Bylinky: šetrnější alternativa koření

Suchá pokožka nemá ráda kořeněné. Koření jako je pepř, chilli a zázvor často způsobují její zarudnutí a pocity napjatosti či horka. Ani sůl není příliš dobrý nápad, protože ta pokožku vysušuje.

Proto je mnohem lepší jídla dochucovat čerstvými bylinkami, které jsou také skvělým zdrojem vitamínů a minerálů. Šafrán, šalvěj a černý kmín jsou pro pokožku těmi nejlepšími dochucovadly. Posilují imunitní systém, a obsahují také protizánětlivé látky, které pomáhají pokožku zklidňovat.

Správné načasování

Ty nejjednodušší triky většinou mají ten největší účinek. A to se týká také péče o suchou pokožku. Pokud chcete, aby se pokožce dostalo co největší dávky hydratace, pak ji po sprchování jemně osušte ručníkem a hned, dokud je ještě vlhká, ji natřete výživným tělovým mlékem  Pokožka tak zanedlouho opět získá svůj jemný a vláčný vzhled.

Hýčkejte čas od času svoji pokožku výživnou péčí

Velmi suché partie pokožky, jako jsou holeně, lokty, lýtka a ramena potřebují každodenní ošetření a občas také extra dávku intenzivní péče. Jednou týdně naneste bohaté množství výživného tělového mléka  na suchá místa pokožky a přikryjte či obalte potravinovou fólií.

Pro maximální účinek se na 15 minut pohodlně usaďte pod deku a relaxujte. Po sejmutí fólie vmasírujte zbytky přípravku do pokožky.

Masáže jsou balzámem pro tělo i duši: hýčkejte se!

Jemná masáž je dokonalým pomocníkem proti stresu a má také blahodárné účinky pro pokožku. Pokožka je velmi citlivý smyslový orgán, který přenáší příjemné pocity do mozku, a ten okamžitě reaguje uvolňováním endorfinů - hormonů dobré nálady.

Masírováním zároveň zamezujete tvorbě stresových hormonů jako je adrenalin a kortizol. Napětí se ztrácí, metabolismus se vrací do optimálního chodu, a také buněčná aktivita funguje, jak má - a to včetně buněk pokožky.

Co radí Finové? Pořádně se zpoťte!

Horkým tipem pro suchou pokožku je rozhodně návštěva sauny. Horko otevře póry a metabolismus pokožky pak funguje dvakrát rychleji než za normálních podmínek. Pokud po posledním kole saunování nanesete na pokožku výživné tělové mléko, jeho aktivní složky se do ní vstřebají ještě účinněji.

Studie, kterou provedla dermatologická klinika v německé Jeně, odhalila, že pocení pokožku "utužuje". Je pak méně náchylná k dehydrataci, a také lépe prokrvená.

Vše pro péči o vaší pleť naleznete zde >>