Víc než jen módní výstřelek. Fitness náramky mění svět | Blog Mall.cz

Víc než jen módní výstřelek. Fitness náramky mění svět

Možná si ještě vzpomínáte na „zázračný“ náramek Power Balance, který vtrhl do světa v roce 2006 a dle slov výrobců měnil frekvenci lidského těla tak, že tím zlepšoval sportovní výkonnost. Od té doby uplynulo hodně vody a dnes už v Power Balance věří jen málokdo. S chytrými fitness náramky to však je (a bude) úplně jiný příběh.

Měří tepovou frekvenci i složení těla

Chytré fitness náramky nic neslibují ani zázračně nezlepšují. Máte díky nim přehled o své tepové frekvenci, složení těla, kvalitě spánku nebo počtu nachozených kilometrů. Údaje sledujete buďto přímo na displeji náramku, nebo ve svém chytrém telefonu.

Luxusní fitness náramky nahrazují hodinky a dokonce z nich můžete volat a psát SMS. • 
Dávno jsou pryč doby, kdy jste si museli zvlášť kupovat krokoměr, hodinky s nepohodlným hrudním pásem k měření tepové frekvence nebo přístroj k monitorování spánku. S fitness náramkem máte všechna tato zařízení v jednom. Náramek na ruce skoro necítíte, takže ho můžete nosit pořád. Ty voděodolné s IP krytím si klidně vezměte i do sprchy.

Využijí je i zvířata?

Luxusní fitness náramky umí přehrávat i hudbu, volat a posílat SMS a fungují jako chytré hodinky. Získáte v nich všechna důležitá zařízení v jednom.

Oblíbenost fitness náramků už dospěla do takového bodu, že je lidé využívají k nečekaným účelům. Až si jednou uděláte výlet do rakouských Alp, nedivte se, když tam potkáte pasoucí se krávy s fitness náramkem připnutým k noze. Někteří místní zemědělci pomocí náramků monitorují aktivitu nebo zdravotní stav svého stáda.

Při joggingu kolem pastvy v Alpách možná nebudete jediní s fitness náramkem. • 

Budoucnost jim leží u nohou

Fitness náramky navíc stále nenarazily na svůj technologický strop. Do budoucna mohou sloužit jako čip pro otevření dveří do kanceláře nebo odemčení auta. A třeba se jednou dočkáte i toho, že s nimi zaplatíte v obchodě.

Chytré fitness náramky se zkrátka změní v chytré „life“ náramky. Usnadní každodenní život a odbourají otravné hledání věcí po kapsách nebo v kabelce.

Nahrazují drahé přístroje

Zatím ale fitness náramky ocení zejména sportovci a lidé, kteří se snaží zhubnout nebo zlepšit svoji kondici. Jelikož díky nim máte neustálý přehled o tepové frekvenci, spálených kJ či složení těla, můžete svůj trénink pružně upravovat na základě naměřených výsledků.

Jestliže například po měsíci tréninku zjistíte, že shazujete hodně svalové hmoty, jednoduše upravíte trénink nebo jídelníček – a nemusíte kvůli tomu chodit na drahá měření.