10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny

Recenze elektrické manikúry Beurer MP 41

Nejen šaty, ale i upravené nehty dělají člověka. Chcete-li mít ruce i nohy krásně pěstěné a reprezentativní, nemusíte každý týden navštěvovat kosmetické salóny. Profesionální péči totiž zvládnete dát nehtům i doma. Alespoň s elektrickou manikúrou Beurer MP 41, kterou jsme vyzkoušeli na vlastní kůži i nehty.


Snadné ovládání a safírová péče

Nemusíte být zrovna profesionální manikérka, abyste si poradila s elektrickou manikúrou. Alespoň ne s elektrickou manikúrou Beurer MP 41 – její ovládání je totiž jednoduché a intuitivní.

Na výběr máte ze 7 safírových nástavců. Ty obsahují různě hrubá zrnka, která se hodí na:

  • pilování nehtů,
  • odstranění zrohovatělé kůže,
  • vyhlazení a leštění nehtů
  • či odstranění zarostlého nehtu.
Recenze elektrické manikúry Beurer MP 41

Zkrátka na to, co zrovna potřebujete. Jednoduše nacvaknete vybraný nástavec do přístroje, zapojíte do zásuvky a můžete začít s úpravou.

Pohlídejte si, abyste nástavce zacvakli dobře – na poprvé se může zdát, že je potřeba hrubší síly. Když ale vychytáte způsob, jak je do strojku zasunout, jde to celkem hladce. 


2 rychlosti pro mani a pedi

Přístroj je poměrně malý, lehký a dobře sedne do ruky. Ať už chcete dělat manikúru nebo se naklánět k nohám na pedikúru, snadno se s ním pracuje.

Navíc si můžete vybrat ze 2 rychlostí. 3 800 otáček za minutu je ideálních na ruce, abyste jemně opilovali nehty. Silnější výkon a 4 600 otáček za minutu zase využijete třeba při úpravě tvrdších nehtů na nohou nebo při odstranění zrohovatělé kůže na patách.

A pokud chcete, na jedno kliknutí změníte i směr otáčení nástavců. Prakticky jsme ale při pilování ani broušení pat rozdíl mezi oběma směry neviděli.


Manikúra: jemné a přesné pilování

Na úpravu nehtů na rukou je ideální tenký safírový disk. Při prvním přiložení se vám bude zdát kotouč hodně citlivý a možná budete mít strach, že vám nehty zapiluje víc, než chcete. Jakmile si na něj ale zvyknete, zjistíte, že piluje velice přesně a dodá nehtům požadovaný tvar.

Zkracování nehtů elektrickou manikúrou sice trvá o něco déle než běžnými nůžkami, zato ale strojek zapiluje hrany krásně do hladka a je k nehtům šetrný. Po pár pilováních už navíc chytnete ten pravý grif a zvládnete úpravu rychleji.

Díky pomalejšímu chodu a jemnému pilování se nemusíte bát ani úpravy pravé ruky levou, nebo naopak. Přístroj se snadno ovládá oběma rukama. Dokonale upravený vzhled nehtů dotáhne leštící kužel, který nehty zbaví zbytečných kůžiček a nerovností. I to ale chvilku trvá.

Při úpravě nehtů se však neobejdete bez vlastní lampičky. Zabudované LED světlo v přístroji vám totiž na manikúru moc neposvítí. Není přímo ve špičce přístroje a proto při úpravě nehtů nesvítí přesně tam, kam by mělo.


Pedikúra: výkonný pilník a masáž chodidel

Na pedikúru se nám nejvíc osvědčil hrubší safírový nástavec, který snadno zapiloval i silnější nehty na nohou. Na rozdíl od zkracování nůžkami se nenadřete a ani neucítíte, že jsou nehty příliš tvrdé. Nemusíte se bát strojek použít dokonce ani na pánská chodidla, která pedikúru dosud nepoznala – prověřeno. Disk je dost silný, aby si s nehty poradil.

Zároveň nástavce vydrží a jen tak se neopotřebí. Ani po několika použitích na nich neuvidíte žádnou změnu. A i kdyby, náhradní seženete do 100 korun, což je stále méně než návštěva manikérského salónu.


Jediné, s čím elektrická manikúra trochu bojovala, byla silnější ztvrdlá kůže na chodidlech a patách. Její odstraňování trvá poměrně dlouho – zapomeňte na rychlou úpravu před odchodem na koupaliště. Abyste s elektrickou manikúrou vzali pedikúru pěkně z gruntu, vyhraďte si na ni alespoň hodinu času. Na druhou stranu – poměrně příjemně stráveného času.

Odstraňování zrohovatělé kůže je totiž současně skvělou masáží chodidel. Hlavice vás hladí po nohách a jemně vybrušují ztvrdlé části, takže se vám ani nebude chtít přestat. Klidně nechte kotouč delší dobu na jednom místě – kůži nepodráždí ani nespálí.

Vynaložený čas se vám vrátí zpátky. Oproti klasickému odstraňování zrohovatělé kůže pemzou totiž výsledek vydrží znatelně déle a nohy jsou hladší.


Závěr: profesionální péče za dobrou cenou

Elektrická manikúra Beurer MP 41 je praktický pomocník, který vám zajistí dokonalou manikúru i pedikúru. Hezky vypadá a díky skladnému obalu si ji s sebou můžete jednoduše přibalit i na cesty.

Jejím největším bonusem je bezpochyby snadná manipulace – s přístrojem si poradíte, i když nejste technický typ. Je navíc jemná a přesná, takže si nehty vytvarujete přesně tak, jak chcete.

Jedinou nevýhodou manikúry je, že kompletní péče o nehty i chodidla s ní trvá déle než s běžnými nůžkami nebo pemzou. Na druhou stranu je ale výsledek srovnatelný s péčí v profesionálním salónu. Seženete ji přitom za necelých 1 000 korun. Ve své třídě tak představuje elektrická manikúra Beurer MP 41 jednu z nejlepších variant z hlediska ceny i výkonu.