Hýčkejte se a rozmazlujte v roce 2018. Vaši blízcí vám poděkují | Blog Mall.cz

Hýčkejte se a rozmazlujte v roce 2018. Vaši blízcí vám poděkují

Rozmazlování sebe sama není hřích. Jen spokojení a odpočatí totiž můžete rozdávat úsměvy a pečovat naplno o své blízké. Začněte už dnes.

Předsevzali jste si, že o sebe budete v roce 2018 víc dbát? Vždycky ale nejde jen o zhubnutí 10 kil nebo dokonalé vyhlazení vrásek. Důležitější je pravidelně dopřát tělu zaslouženou péči a relax – zkrátka trochu rozmazlovacího dopingu pro život.

Soustřeďte se na své přednosti a pečujte o své tělo s láskou. Jedině tak se budete cítit spokojeně a šířit úsměvy a dobrou náladu i do svého okolí. A usměvavý člověk je přece ten nejkrásnější.

1. Udělejte si doma inventuru

Pokud jste to nestihli ještě před koncem minulého roku, začněte ten letošní pořádnou inventurou. Projděte své kosmetické zásoby a udělejte rychlý proces s prošlými krémy, řasenkami a další kosmetikou.

Obměňte také balzámy na rty nebo laky na nehty, pokud už jsou staré. V novoročních slevách si totiž můžete pořídit nová zkrášlovadla v akci.

Chcete-li dokonale pečovat o svou pleť, starejte se také o kosmetické pomůcky. Vymývejte pravidelně štětce i houbičky, ve kterých se usazuje prach i špína z pokožky. • 

2. Pečujte o své ruce

S péčí o tělo začněte od konečků vašich prstů. Ruce jsou totiž mnohdy první, čeho si na lidech všímáme. Pořiďte si vyživující krém, který vaše ruce zjemní a zbaví vás zimou vysušené pokožky.

Nezapomínejte ani na pravidelnou manikúru. Nemusíte zrovna navštěvovat drahé salóny, abyste měli čisté a upravené nehty. Profesionální péči si můžete dopřát i doma díky moderním pomocníkům, jako je třeba elektronický pilník na nehty. 

Upravené nehty jsou vizitkou nejen každé dámy, ale i pána. • 

3. Věnujte se svým vlasům

Krásné vlasy jsou korunou krásy. Choďte proto pravidelně ke kadeřnici nebo si doma zastřihávejte delší vlasy minimálně jednou za 3 měsíce, kratší pak každých 6 týdnů – jedině tak budou zdravé.

Pokud občas vyrážíte do společnosti, pak jsou vašimi nejlepšími vlasovými pomocníky také kulma, elektrický kartáč a fén. Pamatujte ale, že horký vzduch nedělá vlasům moc dobře. Nezapomínejte proto na pravidelnou regenerační kúru a vlasové masky.

Navrátí vlasům zdravý lesk, v zimě zabrání jejich vysoušení i elektrizování pod čepicí a v létě je zase ochrání před prudkým sluncem. Zábaly si navíc můžete pěkně užívat – pozvěte si domů kamarádky a udělejte si společně příjemné odpoledne.

Pokud se pravidelně fénujete nebo používáte kulmu, nezapomeňte vlasy pravidelně ošetřovat regenerační kúrou nebo maskou. • 

4. Pravidelně relaxujte a dopřejte si dostatek spánku

Ty nejlepší věci jsou zadarmo a ani zkrášlovací přípravky nejsou výjimkou. Nejúčinnější zárukou krásy je totiž dobrý spánek. Kromě kvalitní kosmetiky nebo vlasových zábalů proto nezapomínejte svému tělu pravidelně dopřát také dostatek odpočinku.

Během spánku pokožka regeneruje, odplavuje škodlivé látky a vyplavuje hormon melatonin, který zlepšuje prokrvení tkání. Pokud chcete, aby vaše pokožka vypadala mladě, není lepší recept než si vždycky po obědě na 15 minut schrupnout.

Kdo by na to ale měl v dnešní hektické době čas. Naordinujte si tak alespoň pořádný odpočinek v noci a spěte denně minimálně 7 až 8 hodin.

Díky pravidelnému spánku budete odpočatí nejen vy sami, ale také vaše pokožka. • 

5. Rozmazlujte svou pleť

Než ale zalehnete ke spánku, vždy se odličte. V noci totiž celá pokožka regeneruje. Pokud na ní necháte nánosy make-upu, zanesete póry bakteriemi a jen urychlíte vznik vrásek

Po ránu nezapomeňte obličej vyčistit a pokud používáte make-up, naneste pod něj speciální bázi, která pleť během dne omlazuje a vyživuje.

Jednou za čas si pak udělejte večer pleťovou masku nebo peeling obličeje. 

Pleti pomůžete nejen večerním odličováním, ale také pravidelným odpočinkem. Nechte svou pokožku jednou za čas regenerovat pomocí pleťové masky. • 

6. Dělejte si radost

Dárky nemusíte dostávat jen na Vánoce nebo k narozeninám. Myslete sami na sebe a jednou za čas si udělejte radost – kupte si nový svetr, náušnice, hodinky nebo vyzkoušejte nový parfém. Prostě se rozmazlujte čímkoli, co vám udělá radost.

S úsměvem jde všechno líp. Nezapomínejte se proto také často usmívat a alespoň jednou denně si před zrcadlem řekněte, že jste krásná. Bude pro vás pak jednodušší o sebe pečovat skutečně s láskou.

Podělte se s námi o svoje tipy, jak se rozmazlovat v novém roce. Napište nám do komentářů nebo na Facebooku.