Dostatek spánku a smíchu vám prodlouží mládí | Blog Mall.cz
Dostatek spánku a smíchu vám prodlouží mládí

Dostatek spánku a smíchu vám prodlouží mládí

Obelstěte svůj věk i vnitřní hodiny a vypadejte i ciťte se mnohem mladší. Známe jednoduché triky, jak na to.

1. Sladký spánek

Nejednodušší způsob, jak vypadat svěže a mladistvě, než pravidelně a dobře spát. Během nepřerušovaného spánku tělo regeneruje a díky tomu dokáže i lépe pracovat. Mozek a hlavně paměť pak lépe pracuje, pleť je zářivější a navíc budete mít mnohem lepší náladu.

2. Jezte zdravě

Vybírejte si kvalitní a zdravé potraviny, jezte pravidelně a nezapomínejte dodržovat pitný režim. Do něj rozhodně nepatří káva a slazené šumivé nápoje. A máme pro vás tip: každé jídlo začínejte kouskem ovoce nebo zeleniny a zapijte je čistou vodou. Dostanete tak do těla potřebné vitamíny a antioxidanty.

3. Zacvičte si každý den

Osvojte si pravidelný pohyb. Nemusíte zrovna hodiny a hodiny trávit v posilovně, vašemu tělu prospěje i krátké jednoduché cvičení. Vyzkoušejte například každý den ráno pár jógových cviků, díky kterým protáhnete tělo a podpoříte trávení.

4. Usmívejte se

Každý sen se alespoň jednou upřímně zasmějte. Překonejte se, i když vám zrovna není nejveseleji, při smíchu se totiž v mozku vytváří endorfin, hormon nazývaný „hormon štěstí“, který uvolňuje napětí v těle.

5. Tančete

Pamatujete si, jak jste byla mladá a bláznivě tančila? Zkuste to znovu. Pusťte si hudbu a tančete, poskakujte a blázněte, jak se vám bude chtít.


Pohodlnou postel najdete zde >>