10 tipů, jak být na podzim trendy a stylový | Blog Mall.cz

10 tipů, jak být na podzim trendy a stylový

Podzim udeřil a chladné dny vás pomalu nutí pozměnit garderobu. Nemusíte chodit do obchodů nazdařbůh a bezradně postávat u regálů s oblečením. Zkuste to tentokrát stylově. Nechce se inspirovat současnými trendy a jděte na jisto. 

Současná móda myslí hlavně na vaše pohodlí. Zkombinujte formální a ležérní styl oblečení, ve kterém se budete cítit dobře v práci i na společenské večeři. A přitom budete in. Co letos na podzim nesmí ve vašem šatníku chybět?

1.   Červená barva 

Hitem letošního roku je barva padajícího listí – červená. Že ve svém šatníku žádný ohnivý kousek nemáte? Napravte to. Nemusíte být zrovna rudí od hlavy až k patě. Stačí vylepšit outfit několika výraznými doplňky.

Červená kravata nebo šála vám dodají na výrazném vzhledu i eleganci. Máte-li odvahu, vsaďte na červené boty, ve kterých budete nepřehlédnutelný. 

Letošní módě vévodí rudá barva. Ať vsadíte na jakýkoli odstín červené, neuděláte chybu. Zdroj: vogue.fr • 

2. Volné kalhoty a džíny 

Zlatá sedmdesátá. Doba úzkých kalhot, ve kterých jste se nemohl ani hnout, je ta tam. Do módy se vrací styl sedmdesátých let, který sází především na pohodlí. Pořiďte si široké nohavice se záhyby nebo volné džíny. Podtrhnete tím svůj ležérní a pohodový vzhled. Bát se nemusíte ani kombinace s džínovou bundou nebo košilí. Čím víc džínoviny, tím líp.

3. Kožešina

V chladném podzimním počasí nemůžete myslet jen módně a stylově, ale také prakticky. Nezapomínejte ani na vrchní vrstvy, které vás zahřejí. Vsaďte na kožich nebo kabát s kožešinovým límcem. Budete nejen moderní, ale také pěkně v teple. A o to na podzim přece jde.

Návrat do sedmdesátých let obohatil módní trendy také o retro kožešinové kabáty, které vás na podzim krásně zahřejí. Zdroj: vogue.fr • 

4. Výrazné nápisy

Snad žádný outfit nemůže osobnost vystihnout tak jako tričko s výrazným nápisem. Ať už jím upozorňujete na svůj životní postoj nebo podporujete oblíbenou kapelu, budete v potištěném triku vždycky jedinečný a originální. Jestli vás nápisy nelákají, dívejte se alespoň po výšivkách.

5. Květinový vojenský styl 

Jste příznivcem military módy? Můžete jásat. Vojenský styl se vrací. Pokud ale chcete sáhnout do skříně a oprášit starou košili, nepochodíte. Klasický maskáčový vzor je totiž pro letošek nahrazen záplavou květin.

6. Kůže

Že se v módních výstřelcích necítíte ve své kůži? To se změní. V letošním podzimním šatníku je kůže jako doma. Zvolte trendy koženou bundu nebo třeba kalhoty. Kožený styl se hodí pro drsného rockera i stylového elegána.

Hitem podzimu je kůže. Ať už se do ní obléknete od pasu nahoru, nebo vsadíte na kalhoty, dodáte vašemu outfitu styl. Zdroj: vogue.fr • 

7. Nadrozměrné velikosti

Nikdy nevíte, po které velikosti trička máte v obchodě sáhnout? Vezměte prostě to největší, co tam mají. Na upnuté oblečení zapomeňte – letošní podzim velí oblékat over size kousky. Trička, kalhoty i prošívané bundy v nadměrných velikostech tak musí pěkně plandat. Možná budete mít pocit, že se v oblečení tak trochu topíte. Volnému a extra pohodlnému stylu přijdete brzy na chuť. 

8. Pletené svetry

Svetry už se dávno nehodí jen na hory. Návrat do minulosti se projevuje zálibou ve vlněných věcech a přináší s sebou pletený podzim i do města. Sáhněte po tenkém svetříku do práce nebo tlustém svetru na podzimní procházku. Ve skříni by vám neměl chybět ani elegantní rolák.

9. Kostky

Nestárnoucí kostkovaný vzor nikdy nevyjde z módy. Letos na podzim to platí dvojnásob. Kárované kalhoty, saka nebo kabáty vám zajistí jedničku za výběr outfitu. Klidně se vraťte i k flanelové košili, kterou jste nosil v pubertě. Kombinace mladistvého a přitom elegantního vzoru s pohodlným materiálem je zase in.

Podzimu vévodí kostky. Nebojte se sladit hned dva kostkované kousky najednou. Docílíte tak moderního odvážného vzhledu. Zdroj: vogue.fr • 

10. Kotníčkové boty

Vylaďte svůj podzimní styl do nejmenších detailů a buďte in od hlavy až k patě. Trendy oblečení doplňte stylovými botami. Podzimní plískanice si říkají o pohodlné jednoduché tenisky. Jestli chcete vyniknout, vyměňte je občas za rock'n'rollové kotníčkové boty s gumovou vsadkou. Takové nosili i Beatles. A nakombinujte je s oblekem nebo džínami. Takzvané Chelsea boots se hodí prakticky ke všemu. 

Inspirujete se při oblékání módními trendy? Podělte se s námi o svoje zkušenosti na Facebooku.