Zařiďte si bydlení ve znamení Panny | Blog Mall.cz

Zařiďte si bydlení ve znamení Panny

Zapomeňte na chaos, nastolte pořádek a sáhněte po přírodních materiálech. Pokud jste se narodili ve znamení Panny, spojte s oslavou narozenin i úpravu bydlení podle zvěrokruhu. Poradíme, jak na to.

O Pannách se říká, že nesnesou nepořádek a o všem musí mít perfektní přehled. Podle astrologů za to může spojení s planetou logiky Merkur, díky které jsou lidé narození ve znamení Panny (23.8. – 22.9.) rozumově založení a zemská povaha jejich znamení je drží při zemi.

V bytě Panny nesmí chybět přírodní materiály i barvy, velká knihovna a spousta rostlin. • 

Nepotlačujte svůj vkus

Panny jsou známé svým vybraným vkusem a citem pro detail. Při zařizování bydlení se nenechte ovlivnit aktuálními trendy a dejte na svůj vkus. Dbejte na detaily a vyberte si do bytu jen pár originálních doplňků a uměleckých děl.

Oddělte prostory

Ovlivnění planetou Merkur vnáší do povahy Panny stabilitu a potřebu jasně oddělovat čas a prostor strávený prací a zábavou. Na obojí přitom potřebujete klid, proto si při zařizování bydlení vyčleňte klidný kout, kde se budete věnovat relaxu. Pravidelný odpočinek v klidném prostředí vám dobije baterky, uklidní nervy a dodá rovnováhu. 

Vyčleňte si místo na práci a na odpočinek. • 

Nastolte řád

Logicky založená Panna potřebuje mít ve věcech pořádek. Pořiďte si domů organizéry, úložné koše a stylové krabice a vše, co jde, do nich roztřiďte. Neobejdete se také bez skříněk a komod, v nichž budete mít přehled o každém kousku oblečení. Velká knihovna vám nejen poskytne prostor na všechny knihy, ale také uspokojí vaši touhu po umění.

Myslete prakticky

Funkce je to, oč v bytě běží. Panna při zařizování bydlení myslí hlavně na praktičnost. Nábytek rozestavte tak, aby se na něm dobře utíral prach a před postel položte kusový koberec kvůli chladu z podlahy. 

Dobře promyslete rozložení nábytku a dbejte přitom na praktičnost při běžném používání i úklidu. • 

Staré jako nové

Doma si Panny vystačí s málem a ke spokojenosti nepotřebují hromady nového nábytku. Nebojte se zajít do starožitnictví nebo k babičce na půdu. Možná tam objevíte skvosty, které s trochou vylepšení perfektně zapadnou k vám domů.

Minimalismus a střídmost jsou pro bydlení Panny klíčové. Pokud máte pocit, že je váš domov přeplněný, rozdejte věci přátelům nebo je dejte na charitu.

Přizvěte si na pomoc přírodu

Znamení Panny ovlivňuje živel země, což se projevuje ve volbě materiálů do bytu. Panny nesnáší umělé materiály a naopak preferují dřevo, korek, bambus či ratan. Na přírodních materiály se zaměřte i při výběru domácích textilií a dekorací – sáhněte po bavlněném povlečení, keramické misce nebo vlněné dece. 

Panny jsou zemské znamení a proto mají rády přírodní materiály a tlumené odstíny hnědé, béžové a krémové. • 

Inspirujte se barvami země

K přírodním materiálům se nejlépe hodí barvy země: odstíny hnědé a béžové, které doma doplňte o detaily v barvě znamení – zelené.

Ke znamení Panny přísluší typické kameny, v jejich barvách doplňte interiér. Při výběru doplňků sáhněte:

  • po tlumené červené jaspisu,
  • azuritově modré,
  • odstínech zlaté topasu
  • až barvě jasně žlutého achátu.

Příroda vám dodá energii

Aby byla Panna doma spokojená potřebuje mít přírodu na dosah. Máte-li tu možnost, pořiďte si malou zahrádku anebo na balkóně pěstujte bylinky. Domov si provoňte vůní lesa a do aroma lampy přidejte pár kapek oleje s vůní borovice, smrku či pryskyřice. Nezapomínejte ani na sílu slunečních paprsků a svůj oblíbený koutek směřujte směrem k západu. 

Držte se blízko přírody – obklopte se rostlinami, pěstujte bylinky a do difuzéru přidejte vonnou esenci s vůní lesa. • 

Dbáte při zařizování bydlení na charakteristiku vašeho znamení? Dejte nám vědět do komentářů nebo napište na Facebook!