Prostor a světlo. Bydlete podle znamení Vodnáře | Blog Mall.cz

Prostor a světlo. Bydlete podle znamení Vodnáře

Jsou originální, nebojí se jít proti proudu a návštěvy si u nich doma podávají dveře. Řeč je o lidech narozených ve znamení Vodnáře, tedy v období mezi 21. lednem a 20. únorem. Vodnáři doma potřebují prostor, rádi kombinují materiály a preferují minimalismus.

Mozart, Renoir, Verne či Dickens. Pokud se podíváte na datum narození spousty známých umělců a bohémů, zjistíte, že přišli na svět na přelomu ledna a února – tedy ve znamení Vodnáře. Nejde o náhodu. Lidé narození ve znamení Vodnáře jsou svobodomyslní, originální a jejich myšlení je vždy o krok napřed. A takové je i jejich bydlení.

Bez světla a volného prostoru se Vodnáři neobejdou

Stejně jako je vzletná Vodnářova mysl, je prostorné i jeho bydlení. Nemusí být velké, nikdy ale není zaskládané „lapači prachu“. Vodnář patří mezi vzdušná znamení a proto lidé tohoto znamení preferují prostor, který jim dává volnost a možnost dýchat. 

Stejně důležité jako místo je také světlo. Domov Vodnáře je orientovaný na východ nebo jih, díky čemuž je plný světla a slunce. Má-li Vodnář možnost, vybere si místo panelového bytu starou zástavbu s vysokými stropy či francouzskými okny.

Vodnář má rád neutrální barvy, sklo, kov a kvalitní technologie. • 

Důležitou roli hraje v interiéru také osvětlení, které v bytě Vodnáře nespočítáte na prstech jedné ruky. Od lustrů až po stolní lampy, Vodnáři rádi kombinují různé typy světel a díky tomu se jejich bydlení k večeru proměňuje do jiné podoby.

Ačkoliv si lidé narození ve znamení Vodnáře libují v prostoru a vzduchu, nesnesou průvan. Jelikož trpí na studené nohy, na zemi mají vždy teplý koberec a v zásuvce zásobu pletených ponožek. Vodnář by také neměl spát u okna, ale u zdi – vyhne se tak zlým snům.

Postel postavte daleko od okna a nesmí u ní chybět koberec. • 

Stůl, základ rodiny

Vodnáři jsou společenští a zábavní, proto je jejich domov neustále plný přátel či rodiny. První věcí, kterou si do nové domácnosti pořídí, je obvykle velký stůl a židle, aby si všichni návštěvníci měli kam sednout.

I v malém bytě mají stůl a židle své místo. • 

Vodnáři pro své návštěvy rádi vaří a proto u nich doma nechybí ani kuchyň vybavená nejnovějšími spotřebiči. Jakmile ale návštěva odejde, pustí se Vodnář do pořádného úklidu – nesnese totiž nepořádek.

Pořádný stůl si Vodnář pořídí i do pracovny, kde potřebuje místo na svůj organizovaný chaos. Nesmí tady chybět ani pohodlné sofa nebo křeslo, v němž může Vodnář vizionářsky přemýšlet, a třeba také moderní technika, jako je širokoúhlá televize nebo bezdrátový reproduktor.

Pracovní prostor je pro Vodnáře důležitý, a proto si dává záležet na jeho vybavení. • 

Funkce je to, oč Vodnářovi běží

Jakmile vejdete do bytu Vodnáře, neuvidíte jedinou nadbytečnou věc. Vodnáři jsou praktické povahy a proto svoji domácnost zařizují tak, aby jim maximálně sloužila. Díky vynalézavé mysli často vymýšlí zlepšováky, které jim usnadní práci nebo šetří místo.

Vodnáři preferují minimalismus, a proto své bydlení zařizují ve funcionalistickém stylu. Volí jednoduché tvary a hladké materiály. Ty také rádi kombinují mezi sebou bez ohledu na to, zda jde o sklo, kovy či čistě přírodní materiály. Vodnář má rád čiré materiály, a proto často vybírá doplňky či nábytek se skleněnými nebo plastovými prvky.

Aby domov nepůsobil fádně, vybírají si Vodnáři mezi uměleckými kousky nebo starožitnostmi. Vždy ale bydlení ozdobí jedním nebo dvěma kusy, aby dali objektu vyniknout a zároveň zachovali čistý ráz interiéru.

Jedinou extravaganci si Vodnář dopřeje ve výběru textilií, kdy se rád uchýlí k divokým vzorům. Jinak volí neutrální barevnou paletu s odstíny bílé, šedé, růžové nebo světle žluté.

Světlé barvy a geometrické tvary – to je Vodnářovo! • 

Zařizujete své bydlení podle znamení? Napište nám na Facebooku.