Proměňte zahradu v dětský ráj | Blog Mall.cz

Proměňte zahradu v dětský ráj

V bytě je nuda a za hezkého počasí to malé neposedy táhne ven. Dopřejte jim dobrodružství v bezpečném prostředí - na vaší vlastní zahradě. Stačí ji trochu přizpůsobit.

Řádění venku je pro děti důležité. Jsou na vzduchu, poznávají přírodu a hlavně získávají zkušenosti a zážitky, které jim knížky ani počítačové hry nedají.

Bunkr děti milují

Na čestném místě všech dětských dobrodružství stojí bunkr. Je to místo, které patří jen dětem a ony si v něm mohou hrát třeba na honbu za loupežníky nebo zaoceánskou plavbu.

Na to, abyste dětem vysněný bunkr dopřáli, nemusíte být pokročilí kutilové. Vypomozte si třeba dětskými stany s roztomilými potisky. Přístřešky nejsou určené na přenocování, ale slouží dětem na hraní.

Jejich výhodou je, že mají víc využití. V zimě poslouží jako úkryt v dětském pokoji a v létě ho můžete vzít na koupaliště či pláž a použít jako ochranu před sluncem.

Další variantou jsou dřevěné nebo plastové domečky. Mají okna, dveře, předzahrádku a spoustu další vychytávek.

Domeček poskytne dětem bezpečný úkryt pro jejich hry. • 

Bábovičky rozvíjí zručnost dětí

Zvlášť menší děti ocení hrátky s pískem. Podívejte se na náš návod, jak si pískoviště vyrobit svépomocí.

Dětem stačí pár báboviček a vyhrají si celé hodiny. Pokud má pískoviště široký okraj, nakreslete na něj dvě kolečka. To jsou plotýnky, na kterých vám děti uvaří skvělé pískové kašičky. Nezapomeňte pak společně „jídlo” ozdobit třeba květy sedmikrásek.

Houpání není nikdy dost

Další oblíbenou dětskou kratochvílí je houpání. Pokud máte na zahradě strom s dostatečně silnou a nakloněnou větví, stačí na něj upevnit houpačku nebo houpací kruh, na kterém se pohoupají i dvě děti zároveň.

V případě, že je váš pozemek bez stromů, poohlédněte se po houpačce s konstrukcí. Součástí setu je často i oblíbená skluzavka.

Na houpačkové sestavě se děti vyřádí. • 

Na táboráky si děti vzpomenou i po letech

Po každém správném dobrodružství dětem vyhládne. Zasytí je i chleba se sýrem, ale mnohem větší zážitek si odnesou z táboráku. Zbudujte si na zahradě menší ohniště a uřízněte lískové pruty na špekáčky.

Vlastnoručně opečený špekáček chutná nejlépe. • 

Po jídle se pohodlně usaďte na skládacích židlích a zazpívejte si táborové písničky nebo s dětmi pozorujte hvězdy. Uvidíte, že společný večer na zahradě uběhne tak příjemně, že si děti na počítač ani nevzpomenou.

Víte, co je pořádné dobrodružství? Opéct si hada! • 

Jaké jsou vaše tipy na zahradní zábavu pro děti? Podělte se s námi o své zkušenosti na Facebooku.