Podívejte se na svého zloděje! | Blog Mall.cz
Podívejte se na svého zloděje!

Podívejte se na svého zloděje!

Abyste se po příjezdu na chatu nebo chalupu nedočkali nemilého překvapení, vyplatí se, když své víkendové sídlo preventivně zabezpečíte.

Máte-li malou dřevěnou chatku, která se nedá moc dobře ochránit, raději si uvnitř nenechávejte žádné dražší věci. Domluvte si také se sousedy, že si navzájem zkontrolujete své příbytky, častější návštěvy poberty odradí. Zkuste rovněž požádat místní městské strážníky, zda by při svých pochůzkách mohli občas váš majetek navštívit.

Ve svém mobilu uvidíte všechno!

V případě větších zařízených chalup se však vyplatí montáž zařízení, které dokáže například spustit sirénu nebo vás upozornit i na několik telefonních čísel. Jeho cena začíná zhruba na 8000 Kč. Zkusit můžete třeba dohledovou technologii SimCam, tedy systém videokamery se SIM kartou a vestavěným pohybovým čidlem.

Jeho prostřednictvím se z bezpečí svého domova podíváte, co se právě u vás na chalupě děje. Celá komunikace probíhá přes mobilní síť. Kromě zabezpečení má však systém i řadu dalších funkcí. Na dálku lze například zjistit, jaké je právě na chalupě počasí. A když zavoláte na číslo SIM karty,  můžete si poslechnout, co se tam děje.


 PODÍVEJTE SE NA BEZPEČNOSTNÍ KAMERY >> 


Instalaci zvládne i naprostý laik

Instalace zařízení je velmi jednoduchá a zvládne ji i laik. Do kamery zasunete přednabitou SIM kartu mobilního operátora, se kterou se kamera dodává. Můžete ji jednoduše instalovat prakticky všude, kde se dá napojit na elektrickou síť; díky infračerveným diodám s nočním viděním i do tmavších míst. Vestavěný akumulátor přelstí vypnutí nebo případné výpadky elektřiny až na dobu 12 hodin.

Když jste právě na chalupě

Systém ovládáte na dálku zasláním SMS, kterými ho spustíte nebo vypnete. Jste-li právě na chalupě, můžete k ovládání použít i dálkový ovladač. Ten má také nouzové tlačítko. Pokud jste v nebezpečí, stačí ho stisknout a kamera sama zavolá na přednastavené číslo.