Nezapomínejte při praní na bakterie: zatočí s nimi Savo | Blog Mall.cz

Nezapomínejte při praní na bakterie: zatočí s nimi Savo

Správné praní neznamená jen rozdělit oblečení podle barev a materiálů, ale také odstranit neviditelné bakterie. S těmi si hravě poradí Savo na praní, které navíc vyčistí i viditelné skvrny. Přečtěte si, jak vám Savo při praní pomůže.

Každý se pravidelně setkává se situacemi, kdy mu nestačí normální prací prášek, ale potřebujeme takový, který z prádla odstraní všechny neviditelné bakterie. S těmi přijde prádlo do styku častěji, než si myslíte.

Bakterie číhají všude

Nově koupené oblečení vždy působí čistě a neokoukaně, ale při jeho praní buďte obzvláště obezřetní. Nový kousek si před vámi zkoušelo více lidí, a proto může být hygienicky závadný – nejen kvůli potu, setřenému make-upu a chemickým látkám, ale také kvůli případným kožním onemocněním. Dvojnásobně důkladní pak buďte u kousků ze second handu.

Dalším typickým lapačem bakterií jsou lůžkoviny, sportovní oblečení a spodní prádlo. Protože spánkem strávíme v průměru šest až osm hodin denně, uvolňují se do lůžkovin šupiny kůže, chlupy, vlasy a až půl litru potu. Na posteli tak vznikají ideální podmínky pro vznik bakterií, plísní a roztočů. Využívejte proto při jejich praní přípravek proti bakteriím.

Stejně tak přijdou tyto přípravky vhod v každé domácnosti s dětmi nebo domácími mazlíčky. Děti venku často nasbírají spoustu nečistot a čtyřnozí kamarádi se také prohání po místech, ve kterých nachytají do srsti hromadu bakterií. Tyto bakterie se poté snadno nachytají na oblečení a dostanou do vašeho těla.

Savo spolehlivě zneškodní z oblečení bakterie, které v srsti přenášejí domácí mazlíčci. • 

Jak vám Savo pomůže

Chcete-li se zbavit všech bakterií, sáhněte po nových pracích přípravcích od společnosti Savo. Ty vyčistí skvrny a zanechají oblečení svěží, ale především úspěšně zneškodní všechny bakterie.

Tato schopnost dnes velkému množství pracích prášku zcela chybí. Jde o ideální přípravek pro všechny domácnosti s dětmi a mazlíčky, ale i pro ty, co pravidelně perou lůžkoviny, sportovní oděvy nebo nově zakoupené oblečení.

Ve složení se navíc nevyskytuje chlor, takže se nemusíte bát, že se prádlo během praní zničí nebo že bude dráždit vaši pokožku. Savo je ideální pro všechny druhy prádla kromě hedvábí a vlny. Ty perte jen ve speciálních přípravcích pro konkrétní druhy materiálů.

Prací přípravky Savo seženete v několika variantách podle barvy prádla. • 

Tipy pro praní se Savem

I při praní se Savem dodržujte klasický postup a rozdělte prádlo dle barev a materiálů. Nepřeplňujte pračku a zvolte odpovídající program podle druhu prádla.

Abyste prádlo vyprali dostatečně, musí se o sebe v bubnu důkladně třít. Toho docílíte i správným dávkováním pracího prostředku, které najdete předepsané na balení:

Pokud množství správně neodhadnete, může se oblečení zničit:

  • Pokud je prášku či gelu málo, mohou na prádle zůstat fleky.
  • Pokud je však prášku nebo gelu příliš, může na oblečení zanechat nepříjemné stopy.

Savo bez chloru by nemělo chybět rodinám s dětmi. • 

Máte osvědčené tipy pro odstranění bakterií z prádla? Napište nám je do komentářů.