Jak vybavit koupelnu, abyste se v ní cítili příjemně | Blog Mall.cz
Jak vybavit koupelnu, abyste se v ní cítili příjemně

Jak vybavit koupelnu, abyste se v ní cítili příjemně

V dnešní době se dají zakoupit opravdu nádherné bytové doplňky a to dokonce za rozumné ceny. Při jejich výběru buďte ostražití a pečliví a nezapomínejte se řídit heslem: „Méně je někdy více“. Mějte na vědomí, že i špatný výběr dekorací může zkazit celkový dojem z místnosti. Jestliže máte pocit, že vaše koupelna by potřebovala trochu oživit a nechcete se pouštět do časově i finančně náročné rekonstrukce, popusťte uzdu své fantazie a vrhněte se na zdobení! Krásné dekorace si můžete sami vyrobit i z mušlí, které jste si přivezli od moře!

Zrcadla a další skleněné materiály

Pokud máte malou koupelnu, nebo jen obdivujete vzdušné a prosluněné prostory, tak jsou zrcadla a další skleněné doplňky pro vás jako dělané. Právě ty totiž dají prostoru nádech luxusu a zároveň jej krásně prozáří. Skleněné materiály působí velice efektně, jestliže je zkombinujete s tmavými materiály nebo nábytkem z tmavého dřeva.

Ručníky a koberečky

Jak rychle změnit vzhled koupelny? Zejména koupelnový textil patří mezi nejlevnější zařízení, které můžeme pořídit. Proto je velice snadné jej po určité době měnit a ladit tak koupelnu do barev, které jsou zrovna na výsluní. Zainvestujte do různobarevných koberečků, ručníků a osušek! Pro dokonalý prožitek při koupeli doplňte prostor několika vonnými svíčkami a užívejte si odpočinkovou lázeň.

Dekorativní samolepky

Dalším tipem na rychlou a levnou proměnu interiéru jsou dekorativní samolepky, které se posledních pár let těší velké oblibě. Mezi hlavní výhody těchto dekoračních prvků patří zejména jejich cenová dostupnost a především aplikace, kterou při troše snahy zvládne i ten největší nešika. Hledáte ideální motiv hodící se do koupelny? Vyzkoušejte různé květiny, rybičky a geometrické vzory. Před nalepením samolepky se ujistěte, že je povrch správně připraven – měl by být čistý, suchý a odmaštěný, aby nálepka dokonale přimkla.

Sprchové hlavice

Na trhu je jich nepřeberné množství v různých designech a s různými funkcemi…a záleží pouze na uživateli, která z hlavic je pro něj ta nej! Dětem určitě uděláte radost LED sprchovou hadicí, která při sprchování svítí a mění barvy, takže se bez větších problémů můžete umývat se zhasnutým světlem! Chodíte-li domů z práce unavení a strhaní, dopřejte si relax v podobě masážní hlavice, která může nabízet až 5 různých proudů vody. Pokud jste neustále ve stresu, investujte do speciální sprchové hlavice dodávající vašemu tělu potřebné anionty.

Tip: Milujete květiny a rádi byste je měli i v koupelně? Jde to, ale musíte mít aspoň malé okno, které dodá květinám potřebné denní světlo. Nevíte, jaké rostliny vybrat? Zaměřte se na kapradiny, horské palmy a v neposlední řadě také na bambus.

Pokud si s výzdobou nevíte rady, zkuste se inspirovat v internetových fórech, nebo rovnou přizvěte na pomoc  interiérového designéra, který vám navrhne daný prostor přesně dle vašich představ!