Bydlete podle znamení Kozoroha | Blog Mall.cz

Bydlete podle znamení Kozoroha

Masivní nábytek, plápolající oheň v krbu a vůně dřeva a kůže. Kozoroh si doma potrpí na kvalitu, chce mít prostor pro relaxaci a neobejde se bez svého koutku v soukromí. Přečtěte si, jak si zařídit domov podle zemského znamení Kozoroha. 

Živel Země a planeta Saturn, které patří ke znamení Kozoroha, ovlivňují povahu všech narozených v období 22. prosince až 20. ledna. Lidé ve znamení Kozoroha jsou ambiciózní, cílevědomí, odpovědní a je na ně spolehnutí. A jejich introvertní povaha ovlivňuje také to, jak bydlí. 

Kozoroh má rád světle fialovou barvu levandule, oheň, kov a starožitnosti. • 

Bydlení jako jeviště i soukromá svatyně

Při zařizování bydlení je pro Kozoroha nejdůležitější kvalita a stabilita. Proto si vybírá masivní nábytek, který přežije generace, a nezřídka sáhne i po kůži nebo drahých kovech.

Před úpravou interiéru dlouho hledá inspiraci, a když v obchodech nenajde nábytek podle svých představ, sám si ho navrhne nebo nechá vyrobit na míru. 

Kvalita nad kvantitou – Kozorozi mají v zařizování bydlení jasno. • 

Svoji zálibu v kvalitním vybavení se Kozoroh nebojí ukázat – zvlášť pokud doma často přijímá návštěvy. Jako protiváhu k tomuto „jevišti“ však potřebuje i pevně dané hranice svého soukromí.

Lidé narození v tomto znamení se řídí mottem „můj dům, můj hrad“ a proto se Kozorozi neobejdou bez prostoru, který je jen jejich a nikdo jiný do něj nesmí.

Pořiďte si krb, budete klidnější

Když na Kozoroha přijdou chmury a pochybnosti, zažene je pohledem do ohně. Proto se lidé narození v tomto znamení snaží, aby doma měli krb, kamna nebo alespoň masivní svícen na několik svíček

Pokud to jde, pořiďte si domů krb. Pohled do plamenů vás zklidní a umožní vám odpočívat. • 

Oheň Kozorohům přináší klid a umožní maximálně relaxovat. Pohodlné křeslo naproti krbu, sklenička whisky či šálek dobrého čaje a teplý pléd jsou pro Kozorohy zhmotněním ideálně stráveného času.

Vyvarujte se avantgardě

Lidé narození ve znamení Kozoroha nesnáší přeplácanost. V jejich domově nenajdete příliš doplňků a ty, které si Kozoroh hýčká, obvykle mají historii nebo silný příběh. Možná patřily prababičce nebo pochází z luxusní aukce.

Při zařizování bydlení dá Kozoroh na jednoduchost a hladké linie, avantgarda a výstřednosti v jeho bytě nemají co dělat. Dřevěný masiv doplňte starožitnostmi nebo kovovými dekoracemi – třeba od uměleckého kováře. Naopak se vyvarujte kamene, který zvlášť v kombinaci s kovem Kozorohy rozrušuje. 

Masivní dřevo na nábytku i zdech. Kozorozi volí stabilní materiály, které vydrží desetiletí. • 

Myslete na útulno a soukromí

Bydlení pro Kozoroha je situované na jih nebo jihovýchod, tedy směrem ke slunci. Okna však kryjí závěsy, které zajistí pro Kozoroha tak důležité soukromí. Při výběru textilií ale vždy sáhne po nenápadných vzorech i barvách. Má rád světle fialovou a barvy duhy v kombinaci s bílou.

Fialová v Kozorohovi evokuje levandulí provoněnou Provence, kterou si pomocí vůně rád připomene i doma. Touhu po klidu a soukromí promítněte do kuchyně a ložnice, v nichž Kozoroh nejraději tráví čas. Při zařizování se nebojte ani dřevěných obkladů či tapet, které pomůžou navodit pocit útulna. 

Kozoroh nejraději tráví čas v kuchyni, zvlášť když voní po levanduli. • 

Řídíte se při zařizování bydlení svým znamením? Napište nám na Facebooku